Kungen är korad! Han heter Kung Åke

Sveriges travelit var samlad i Stockholm under helgen. Förresten den var kryddad med väldigt mycket utländska kanoner också. Många som följer med kring Svensk travsport vet att sista tiden inte varit en dans på rosor. Färre dagar och mindre pengar till hästägare och tränare. Svensk trav har också kretsat mycket kring Åke Svanstedt, han har varit i fokus kring den pågående utredningen och det nu klara åtalet om djurplågeri. Denna helg var inget undantag, den kom att handla om Åke också. Men denna gång utan konstiga saker. Bara ren glädje och ett bevis på vilken grym hästkarl han är. Torvald Palema hade inte startat på en dryg månad och enligt många skulle han vara ringrostig utan lopp i kroppen. Försöket vittnade om något annat och med en rykande spurt till andra priset så blev finalen en spännande uppgörelse. Aldrig har väl ett Elitlopp bara handlat om Svenska hästar. Det var nästan så, Elitloppet anno 2009. 5 Svenskar i final från dom egentligen bästa spåren.

Svanen drog spår fyra och sedan var det ren uppvisning. drygt 3 miljoner rikare och en massa vunna hjärtan kan Svanstedt höja på huvudet och stolt titulera sig sveriges bästa tränare för närvarande. Elitloppshelgen 2009 krönte en ny kung i landet sverige. Han heter Kung Åke Svanstedt.

Hur går det då för Calle då. Jo ägarna är i toppform och hästen likaså. Det ryktas om ett bra jobb i trakterna kring 1.35 i 800 meter. Det är inte speciellt tokigt för en häst som inte är speciellt hårt tagen. Premie och kval efter sommaren väntar. Vi har också fixat fram lite schyssta calle grejer som tröjor bland annat. Klart bra inköp till sommaren.

Ta hand om er vänner!

Kapten Wiberg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0